Se flere gallerier på Cornice torget
Legg i favoritter
TITTEL:
Hipster dipster
OM BILDET:
Størrelse 39.4 x 27 cm
Bildebredde: 39.4 x 27 cm

Velg et miljø, for å få et inntrykk av størrelsen på bildet.
KUNSTNER:
Flu Hartberg
OM FLU HARTBERG:
Født 1979 Tegneserieskaper og illustratør fra Tåsen i Oslo, utdannet fra tegning og bilde ved Høgskolen i Telemark, Strykejernet kunstskole og illustrasjonslinjen ved University of Central England. (Hentet fra Norsk Kunstnerleksikon.)

Hartberg ble med i tegneserie- og kunstkollektivet Dongery i 2000, der han utmerket seg med en mer klassisk undergrunnsstil enn de mer absurde og surrealistiske tegneseriene til Dongery-grunnleggerne Bendik Kaltenborn og Kristoffer Kjølberg. De to numrene av soloheftet Hygiene (2001–2003) viste påvirkning fra både Donald-tegneren Carl Barks og Christopher Nielsen, Norges ledende undergrunnstegner.

Hartberg var den første i Dongery-kollektivet som viste at han hadde mer å by på enn kortserier og absurd humor. I den 33 sider lange «Den forbistrade sønn vs det tause flertall» (Hygiene nr. 2, 2003) viste Hartberg frem sin evne til å lage troverdig dialog og hovedpersoner som fremstår som både levende og motsetningsfylte, noe som også preger senere tegneserieromaner som English Conversation (2004), Horgan (2009) og Moderator (2016).

Hartberg har laget en rekke tegneserier for månedshefter som Ernie, Gorilla, Forresten og Bizarro, mens avisserien Fagprat siden 2007 er blitt trykket i Dagbladet. Serien er samlet i hittil tre samlebøker (2017), og i 2011 ble det også utgitt et julehefte. I 2016 kom den postapokalyptiske tegneserieromanen Moderator, opprinnelig publisert som ukesføljetong i Dagbladet. I 2018 fulgte boken Dongery klikker, en samling av de beste tegneseriene han, Kristoffer Kjølberg og Bendik Kaltenborn lager for Dagbladet, inspirert av avisoverskrifter fra lokal- og riksaviser.

I 2008 illustrerte Hartberg billedroman Muren, skrevet av Markus Midré. Han har også illustrert en rekke barne- og ungdomsbøker, samt tegnet og skrevet myldrebøkene Borte vekk i byen (2011) og Borte vekk i verdensrommet (2016). Han var dessuten en av initiativtagerne til Oslo Comics Expo, og står bak tv-prosjektet Høssing kommune på NRK og internett.

Hartberg vant «åpen klasse» i Sproingprisen 2010 for Fagprat.

(Hentet fra Norsk Kunstnerleksikon.)

FLERE BILDER
Vi har 65 bilder til av Flu Hartberg. Se bildene i vårt galleri.
TEKNIKK:
Original tegning
PRISEN INKLUDERER
- Bildet
- 5% kunstneravgift
LEVERING
Bilder uten innramming kan sendes med Posten, eller hentes i vår butikk. Bilder med innramming må hentes i vår butikk. Fraktkostnader beregnes i kassen.
Oslo Rammeverksted

Vi holder til i Akersveien 19, 0177 Oslo
GALLERI
Vi har et stort utvalg av kunst, se alle våre bilder her.
GÅ TIL FORRIGE SIDE
FARGEAVVIK
NB! Farger på kunst, rammer og passepartout kan avvike fra skjerm til skjerm.